یکشنبه, 8 دسامبر, 2024

اطلاعیه مشترک دو سازمان فرهنگی وسیاسی ونیز حقوق بشری ترکمن صحرا

نه به جنگ، پیش بسوی صلح ، تفاهم وهمکاری هرچه گسترده تر جهانیان

برای حقوق بشر، آزادی و دمکراسی 

رئیس‌جمهور فدراسیون روسیه، برای حل مسایل و مشکلاتی که روسیه در رابطه با اوکراین دارد، راه جنگ را پذیرفته در روز 24فوریه 2022 فرمان اعزام قوای نظامی صادر نمود و دنیا را در وضعیت بیم وهراس جدیدی قرار داد. 

 کانون فرهنگی و سیاسی خلق ترکمن که ازسال 2017 میلادی درپاسخ به الزاماتی با عنوان “سازمان فرهنگی و سیاسی ترکمن صحرا” نیز فعالیت می کند، این اقدام نا درست فدراسیون روسیه را به زیان صلح درجهان و منطقه دانسته در همبستگی با طرفداران صلح  خواهان عقب نشینی وتوسل به تلاش در راه صلح، تفاهم وهمکاری هرچه گسترده تر جهانیان برای نهادینه شدن حقوق بشر، آزادی ، دمکراسی و زندگی مسالمت آمیز درجهان می باشد.

دو کشور اوکراین وفدراتیو روسیه که اکنون متاسفانه درحال جنگ اند تا فروپاشی «اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی» دو عضو قدرتمند و اصلی آن بودند. بطوریکه ادامه حیات آن اتحادیه با 15 جمهوری بدون هرکدام از این دو جمهوری غیر ممکن بود. بدین خاطر 17 روز پس از آنکه رؤسای سه جمهوری فدراتیو روسیه، اوکراین و بلاروس در 8 دسامبر 1991 پیمانی را برای انحلال اتحاد جماهیر شوروی امضا کردند. در 25 دسامبر 1991 میلادی گارباچف رسما از ریاست ‌جمهوری اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی کناره‌گیری کرد. بدین ترتیب فردای آن روز،  در 26 دسامبر، شورای عالی اتحاد شوروی استقلال پانزده کشور مستقل جدید را به رسمیت شناخت و در واقع خود را منحل اعلام نمود.  

لازم به یادآوری است که برخلاف روزگار جدیدی که درجهان بدنبال انقلاب اکتبر 1917میلادی، بویژه پس از تشکیل «اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی» در1922 آغاز گشت، ترکمنهای ایران درفضای تاریخی جدیدی قرار گرفتند که ابرقدرتهای جهانی در«دوره ی استعمار کهن» توافق کرده بودند. درنتیجه ترکمن صحرا از 1304 خورشیدی برابر با 1925 میلادی توسط حکومت کودتایی رضا پهلوی اول “تصرف شد” وبا شکست “انقلاب مشروطه” دوره حکومت محلی براساس “انجمن ایالتی و ولایتی” اولین قانون اساسی ایران پایان یافت ومدارس ترکمنی با آموزش علوم جدید بسته شده تحصیل درمدارس دولتی تنها بزبان فارسی مقدور گشته است. از آن زمان تا پایان عمر کشور اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی در1991 میلادی سه نسل از مبارزین حق طلب ترکمنهای ایران به آن کشور پناهنده شده درفضای امنیتی ناشی از حکومت تک حزبی شوروی ضربه های مهلکی را متحمل شده به درجات مختلف آسیب دیدند. 

امید است با برگزاری کنفرانسی به همت «سازمان ملل متحد»، جنگ بین دوکشور عضو «سازمان امنیت وهمکاری اروپا» با یک توافق بین المللی مهم به نفع صلح و ترقی و زندگی مسالمت آمیز درجهان پایان یابد.

سازمان فرهنگی و سیاسی ترکمن صحرا

سازمان مدافعان حقوق بشر ترکمنصحرا 

شنبه ۱۴ اسفند ۱۴۰۰ – ۵ مارس ۲۰۲۲  

About The Author

امید بایندری هستم، کنشگر حقوق تورکمن

Related posts